Zákoník práce – SEMINÁŘ SE NEKONÁ!!

Další významná novela zákoníku práce schválena

 s účinností od 1. srpna 2024 a 1. ledna 2025 a

Aktuální problematika pracovněprávních vztahů

podle zákoníku práce ve světle posledních věcných změn

vyplývajících z naposledy schválených novel zákoníku práce

Cílovou skupinou, které je seminář především určen, jsou personalisté, mzdové účetní a vedoucí zaměstnanci zaměstnavatelů působících nejen v podnikatelské sféře, ale též v rozpočtové či příspěvkové oblasti a další zájemci s minimálně základní orientací v pracovněprávní problematice.

    Seminář s omezeným počtem účastníků nabízí možnost individuálních konzultaci a posouzení konkrétních případů a situací řešených při praktickém uplatňování jednotlivých ustanovení zákoníku práce.

Lektor: Mgr. Zdeněk Schmied –

vrchní rada v odboru pracovněprávní legislativy Ministerstva práce a sociálních věcí

Program:          Zákonem č. 230/2024 Sb. byla s účinností od 1.8.2024 (část) a 1.1.2025 (zbývající část) provedena zatím poslední novelizace zákoníku práce s řadou významných věcných změn týkajících se kolektivních smluv, pracovní doby a doby odpočinku zdravotnických pracovníků, zavedení mzdy a příplatku za zvýšenou zátěž těchto pracovníků,  možnosti tzv. „samorozvrhování“ pracovní doby zaměstnancem zařazeným na pracovišti zaměstnavatele, minimální mzdy a valorizačního mechanismu jejího stanovení, zrušení zaručené mzdy, změn režimových příplatků „dohodářů“, jiných důležitých překážek v práci, dodatkové dovolené, zrušení „plánu dovolených“, změny povahy  odstupného při pracovním úrazu nebo onemocnění nemocí z povolání, tzv. subdodavatelské odpovědnosti a některé další.

Druhá část semináře má konzultační charakter a je zaměřena především na poznatky a zkušenosti z aplikace předcházející tzv. transpoziční novely zákoníku práce provedené zákonem č. 281/2023 Sb. s účinností od 1.10.2023 a 1.1.2024 se zaměřením především na problematické části pracovněprávní úpravy z hlediska aplikační praxe, jakými jsou například vznik, změny a skončení pracovního poměru včetně informační povinnost zaměstnavatele, rozvrh pracovní doby, překážky v práci a dovolenou tzv. „dohodářů“, nové pojmy nepřetržitých odpočinků (denní a týdenní), podmínky výkonu práce na dálku a náhrada nákladů s ní spojených, zvláštní pracovní podmínky pečujících zaměstnanců, doručování písemností v pracovněprávních vztazích.

Datum konání:     10. října 2024

Místo konání:       Přednáškový sál – G   Domu kultury v Šumperku, Sady 1. máje Šumperk

   Dům kultury se nachází 10 minut pěší chůze od autobusového, vlakového nádraží. Projít nadstřešeným průchodem Domu kultury směrem do parku a přednáškový G sál se nachází na levé straně.  

. Prezence od 8:30 hodin  Zahájení semináře:  v 9:00 hod., ukončení asi ve 13.00

Informace o semináři: Seminář zajišťuje Petr Lekeš – vzdělávací agentura Akreditovaná instituce MV ČR, přidělené číslo: AK/I-20/2010. IČO: 717 70 844,  nejsme plátci DPH.  Kontakt:  Mobil:  776 574 359. Účastnický poplatek  ve výši  1500,- Kč (v ceně je započítáno: drobné občerstvení, káva, minerálka, písemný materiál) , uhraďte u Komerční banky a.s., Uh. Hradiště na číslo účtu: 35 – 58 21 81 02 57/ 0100  Variabilní symbol 3924,  poplatek uhraďte do 9.10. 2024, nebo hotově v den konání u prezentace.

………………………………………………………………………………………………………………………………

E-mail: info@vzdelavanilekes.cz, http://www.vzdelavanilekes.cz 

Tel.: 776 574 359

Doklad za zaplacení semináře a osvědčení o absolvování tohoto vzdělávacího programu obdržíte v den jeho konání, při prezentaci, s údaji uvedenými na této přihlášce.

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA

První účastník:

Titul Jméno Příjmení Titul
Datum narození Místo narození

Druhý účastník:

Titul Jméno Příjmení Titul
Datum narození Místo narození

Třetí účastník:

Titul Jméno Příjmení Titul
Datum narození Místo narození

Chcete-li přihlásit více účastníků, napište prosím tento požadavek do poznámky níže – budeme Vás kontaktovat.

Kontaktní / fakturační údaje:

Firma
Ulice
Město PSČ
IČO DIČ
Telefon E-mail

Na tento kontakt Vám bude zasláno potvrzení o přijetí přihlášky.





Odesláním poskytujete naší agentuře souhlas se zpracováním osobních údajů v nezbytném rozsahu, který je nutný pro vyřízení Vaší objednávky.